Monday, January 4, 2016

Rumah kita

http/www.realiferochester.com/activities.html

Saya simpan link ini dalam senarai link blog saya dah lama dah...

Sebenarnya inilah yang pernah saya impikan. Sebagai pelabur hartanah, pernah tak kita fikir nak buat macam ini bila kita dah tua-tua nanti?

"Suatu ketika nanti kita sangat sibuk sehingga anak-anak nak jumpa kita pun kena buat temujanji!" Kata sahabat.

"Kita takkan pernah menyimpan harapan untuk anak-anak jaga kita sepanjang masa kerana kita terlalu sibuk dengan kerja kebajikan dan aktiviti dalam circle kita untuk masyarakat."

Ya, itu impian kita, kan sahabat?

Membaca blog ini buat saya mengingat diri sendiri, nanti komuniti pesara dari golongan profesional juga akan wujud di Malaysia. Kita bina ikut acuan kita.

Mimpi sampai langit ketujuh!

No comments: